Parça Eşya Taşıma TüyolarıParça Eşya Taşıma

Parça Eşya Hacim Hesaplama

Parça eşya taşıma işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapmak için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. En önemli noktalardan bir tanesi hacim hesaplama işlemidir kuşkusuz! Eşya taşınma işleminde en temel noktalardan bir tanesi, eşyaları taşıyacak nakliyat firmasının hangi büyüklükte ve kaç adet eşyayı taşıyacağını bilmesidir. Eşya taşıma günü eşyaların nakliye aracına sığmaması gibi olumsuz bir durum ile karşılaşmak zaman ve para kaybı anlamına gelmektedir. Nakliye firması tarafından gönderilen taşıma aracına tüm eşyaların sığmaması halinde taşınma gününün ertelenmesi ya da nakliye aracının fazladan tur atmasına neden olabilmektedir. Burada da hacim hesaplama işleminin önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu tarz problemler işlerin aksamasına neden olurken, hem psikolojik olumsuzluklar oluşabilir hem de ekstra masraflar ile karşılaşılabilir. Böyle zor ve rahatsız edici bir durum ile karşılaşmamak için eşya taşıma gününden önce eşya hacimlerinin hesaplanması büyük önem taşımaktadır. Eşyalara göre hacim hesaplama işleminin nasıl yapıldığını yazımızı okuyarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Hacim Hesaplama Uygulaması

Hacim Hesaplama Yöntemleri

Eşya taşıma sürecinde eşya hacmi hesaplamak için en iyi yöntem hacim hesaplama uygulaması kullanmaktır doğal olarak. Eşyalarınızı taşıyacak nakliye aracının büyüklüğüne karar vermek için evinizdeki tüm eşyaların hacmini bilmeniz gerekmektedir. Ancak eşyaların çokluğu ya da büyüklüğü gibi nedenlerden dolayı eşyalarınızın eşya taşıma aracına sığıp sığmayacağı, ekstra bir araca ihtiyaç duyulup duyulmayacağı gibi konularda şüpheleriniz var ise mutlaka eşyalar için hacim hesaplama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Eşyaların hacimlerinin hesaplanması uygulama ile kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz. Eşyaların ortalama hacimlerini bilmenize rağmen, taşınma günü olumsuz olaylar ile karşılaşmamak,  hem zaman hem de para kaybı yaşamamak için hacim hesaplama uygulaması kullanmanız kritik önem taşımaktadır.

Eşya Hacim Hesaplama Yöntemleri

Hacim Hesaplama

Eşyaların hacimleri hesaplanırken ilk adım eşyanın nakliye aracındaki kapladığı alanın ölçümlenmesidir. Eşyaların araçta kapladığı alan bulunarak eşya hacimleri de hesaplanır. Taşıma aracına yüklenen eşyanın araç içerisinde kapladığı alanın adı, yükleme metresi olarak kabul edilir. Taşınacak eşyanın hacmini belirleme sürecinde eşyanın gerçek ağrılığı ile birlikte yükleme metresi ağırlığı karşılaştırılarak bir oranlama işlemi yapılmaktadır.

Taşınacak eşyanın hangi yönden ağırlığı daha fazla ise o ağırlık eşyanın hacmi olarak kabul edilmektedir. Nakliye edilecek eşyaların hacim hesaplamalarının odalara göre yapılması önemli bir unsurdur. Özellikle mobilya, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi çok yer kaplayan ve ağır olan beyaz eşyaların hacimleri önceden hesaplandığında taşınma günü eşyaların nakliye aracına yüklenmesinde sorun yaşama riski en aza indirilmiş olmaktadır.

Ek olarak, Kargo İle Beyaz Eşya Taşıma Yapılır Mı? başlıklı yazımızı okuyarak eşya taşıma yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu